A A A

Water energie

In dit deel gaan we in op de mogelijkheden om met water energie op te wekken.

De oudste manier om energie op te wekken is door een schoepenrad te laten draaien in stromend water. De volgende stap was om ook een hoogte verschil er aan toe te voegen waardoor meer vermogen werd verkregen.
Tegenwoordig zijn er vele variaties ontwikkeld die gebruik maken van getijden, stroming, druk door hoogte verschil en golf slag.

Waterstof is zowel energie als een mogelijkheid om energie op te slaan. Waterstof wort gemaakt door water te splitsen in waterstof en zuurstof. Els er meer elekticiteit geproduceert wordt, als dat er nodig is, zou het overschot gebruikt kunnen worden om water te splitsen. Later kan de opgeslagen waterstof weer omgezet worden in elekticiteit maar ook direct in warmte of mechanige energie.

Drinkwater

Drinkwater is water dat schoon genoeg is om veilig te kunnen drinken door mensen. De FFABW is van mening dat iedereen het recht heeft op deze basis behoefte voor mensen. Daarom streven wij ernaar om dit onderdeel in onze installatie op te nemen. Drinkwater maken kost energie. De kunst is om met zo weinig mogelijk energie zo veel mogelijk drinkwater te maken door het afval water ter plaatsen te recyclen. Water aanvullen is makkelijk als er regen is. In een aantal gevallen is het mogelijk om codenswater op te vangen als het 's nachts afkoeld. Voor oppompen van water uit de grond is weer meer energie nodig. Er zijn nog andere processen, om drinkwater te maken, maar die nog meer energie kosten.

Niet alle mogelijkheden kunnen toegepast worden, om een woning autarkisch te maken. Afhankelijk van de locatie op aarde zullen er andere mogelijkheden zijn. De geschikte zullen ze zeker worden ontwikkeld.

Alles wat we onderzoeken komt beschikbaar onder de vrije open source licenties.

Geen Geplande Projecten